Belgisk tillverkare som tillverkar högkvalitativa öppna och slutna spisar och erbjuder ett unikt urval av över 100 modeller. De kännetecknas av en inspirerande design som sätter trender på marknaden. Metalfire prioriterar estetik, söker skönhet och harmoni i hemmets arkitektur. Varje eldstad smälter sömlöst samman elegant design med toppmodern teknik och uppfyller dagens och morgondagens standarder.

Med fokus på rena detaljer och minimalism är deras eldstäder inte bara produkter utan även ett designuttalanden. Anpassningsbara alternativ säkerställer att varje eldstad integreras sömlöst i alla interiörer och speglar arkitektens eller designerns personliga touch.

Om du vill bläddra i Metalfire katalogen kan du Ladda Ned Den Här.


METALFIRE UNIVERSAL – serien


METALFIRE UNIVERSAL

 • VED ELD
 • ÖPPEN SPIS
 • HISSLUCKA GALLER
 • SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR

KONCEPT MODULER

Dessa traditionella skräddarsydda vedeldade eldstäder väljs för sin estetiska inverkan i rummet, de stora dimensionerna, den minimalistiska konstruktionen av delarna och det faktum att de kan tillverkas helt efter mått. Det innebär att det finns oändliga möjligheter när det gäller mått, stil och finish.

Universal serien finns i olika varianter, storlekar och färgkombinationer. Klicka på den variant som intresserar dig så visas samtliga storlekar och detaljerad information. Samtliga varianter går att skräddarsys, kontakta våra designers så hjälper dom till att forma just din eldstad.

 

Universal Tunnel

Universal 4 sidig


Universal BBQ

HISSLUCKA GALLER

Gnistskärmen kan enkelt justeras upp och ner för hand tack vare den vikta kanten. Den fångar upp gnistor och glödande partiklar innan de når golvet, vilket ger ökad säkerhet för småbarn och husdjur nära öppna spisen. Finns i black, maple gold or terracotta.

INTERIÖR

Precis som de ”Originella” vertikala gjutjärnsspjälorna, utstrålar de nya ytbehandlingarna i Triangle- och Round-versionerna minimalism. Samtidigt som dessa innovativa tillägg håller fast vid Metalfires kärlek till ren och enkel design, tillför de också en viss dynamik till vårt sortiment. Triangle-spjälorna i gjutjärn representerar en mer kantig design för eldstadens insida, medan Round-spjälorna i gjutjärn – baserade på en design av den belgiska arkitekten Benoit Viaene – kännetecknas av mjuka kurvor. Den gemensamma nämnaren är den eleganta rytmen i båda ytorna, vilket skapar en intressant dialog med eldens varma ljus. Den släta och raffinerade finishen på Original-, Triangle- och Round-versionerna passar perfekt in i alla interiörer (och alla öppna spisar) och är dessutom ett riktigt blickfång, oavsett om elden brinner eller ej.

Lyx för din eldstad – skapa unika upplevelser

Anpassa din eldstad efter dina önskemål med vårt utbud av tillbehör. Höj mysfaktorn och skapa minnesvärda stunder. Välj till ett gnistgaller som ger säkerhet samtidigt som den ger en fri sikt mot de dansande lågorna. Sugen på grillat? Vår (fristående) grill i rostfritt stål och eldkorgen förvandlar din eldstad till en gourmetgrill på nolltid. Grilla enkelt och njut av utsökta måltider. För en mer traditionell upplevelse, komplettera med en eldkorg. Den passar utmärkt för att rosta marshmallows eller bara njuta av den sprakande värmen. Oavsett om du drömmer om värmen från en klassisk brasa eller ljudet av en grillfest, erbjuder vår unika Universal BBQ det bästa av två världar. Du får en komplett lösning för att skapa oförglömliga minnen, oavsett tillfälle. Upplev glädjen med en eldstad som anpassar sig till ditt humör och förvandlar varje sammankomst till en minnesvärd fest.

SKRÄDDARSYTT

Eldoforms design- och ritningsavdelning Emblaze tar hand om hela ditt projekt. Från idé till färdig lösning. Ger förslag på design, skapar ritningar och gör beställningar och instruerar installatörerna. När du anlitar Eldoform Emblaze behöver du inte höja din kunskap gällande exklusiva skräddarsydda eldstäder, vi tar hand om hela processen.

mer info om Eldoform Emblaze och alla våra tjänster

För fler inspirationsbilder från färdiga projekt med UNIVERSAL – serien


METALFIRE ULTIME – serien


METALFIRE ULTIME

 • VED ELD
 • INSATS
 • HISSLUCKA GLAS
 • FASTA BASMODULER

Ultime 2 sidig

Ultime 3 sidig

VARIANTER

Denna generation av rumsluftoberoende vedeldar med hisslucka i glas är utrustad med en dynamisk förbränningsteknik som säkerställer optimal förbränning och hög effektivitet. Insatsen är oberoende av rumsluft och passar därför alla bostäder som är byggda enligt de senaste byggreglerna. En typisk Metalfire-produkt, med den mest avancerade tekniken. Går att komplettera med hissbart galler för gnistskydd.

 

Ultime Tunnel

 

Ultime C

Ultime BBQ

HISSLUCKA GLAS

För att göra det enkelt att elda eller lägga till mer ved kan glasdörren på Ultime D skjutas uppåt. Detta är enkelt och lätt tack vare det balanserade dörrsystemet och det medföljande handtaget. Den smarta ramlösa finishen på detta dörrsystem säkerställer en stilig estetisk finish som passar sömlöst in i eleganta interiörer. Två- och tresidiga Ultime D-modeller är utrustade med ett infällbart dörrsystem så att det är lätt att komma åt för rengöring. Glaset kan också höjas helt för enkel tändning eller påfyllning av ved. Front- och dubbelsidiga modeller har ett dörrsystem som gör att användaren kan luta glaset framåt så att det är lättillgängligt för rengöring. Glaset kan även lyftas upp helt för enkel upptändning eller påfyllning av ved.

 

HISSBART GALLER

Som tillval kan Ultime D förses med ett gnistskydd. Via den vikta kanten kan gnistskyddet enkelt hissas upp och ner för hand. Syftet med gnistskyddet är att förhindra att glöd och glödande partiklar landar på golvet. Se till att små barn och djur hålls borta från glaset eller elden. Finns i Black, Maple gold or Terracotta.

 

 

INTERIÖR

Precis som de ”Originella” vertikala gjutjärnsspjälorna, utstrålar de nya ytbehandlingarna i Triangle- och Round-versionerna minimalism. Samtidigt som dessa innovativa tillägg håller fast vid Metalfires kärlek till ren och enkel design, tillför de också en viss dynamik till vårt sortiment. Triangle-spjälorna i gjutjärn representerar en mer kantig design för eldstadens insida, medan Round-spjälorna i gjutjärn – baserade på en design av den belgiska arkitekten Benoit Viaene – kännetecknas av mjuka kurvor. Den gemensamma nämnaren är den eleganta rytmen i båda ytorna, vilket skapar en intressant dialog med eldens varma ljus. Den släta och raffinerade finishen på Original-, Triangle- och Round-versionerna passar perfekt in i alla interiörer (och alla öppna spisar) och är dessutom ett riktigt blickfång, oavsett om elden brinner eller ej.

Möjligheten finns att välja mellan en keramisk värmebotten eller en 10 mm stålbotten med galler och askfat på de 2-sidiga, 3-sidiga och dubbelsidiga Ultime D eldstäderna. Dessa eldstäder erbjuder flexibiliteten att välja den typ av värmebotten som bäst passar dina behov. Det keramiska materialet som värmebotten är känt för sina exceptionella termiska egenskaper. Detta alternativ är perfekt för värmebevarande och utökad uppvärmningsupplevelse. Dessutom är keramiken ett organiskt material, vilket understryker dess naturliga attraktionskraft.

Å andra sidan erbjuder den 20 mm långa stålbotten, komplett med ett gjutjärnsgaller och askfat, en distinkt uppsättning fördelar. Den minimalistiska stålkonstruktionen ger hållbarhet och styrka, vilket säkerställer att den tål höga temperaturer och påfrestningar vid daglig användning, som den keramiska botten. Rosten och asklådan är genomtänkt utformade för att underlätta bekväm borttagning av aska. Det här alternativet är idealiskt för dem som föredrar en mer minimalistisk eldstadsinställning i kombination med enkelt underhåll och rengöring.

För fler inspirationsbilder från färdiga projekt med ULTIME – serien


METALFIRE OPTIMUM – serien


METALFIRE OPTIMUM

 • VED ELD
 • INSATS
 • SIDOHÄNGD DÖRR
 • KOMBINERA FÄRGER

Optimum är en rumslufts oberoende vedeldad öppen spis med gångjärnsdörr som finns i olika utföranden. Du kan välja att beställa denna eldstad utan eller med ackumuleringsstenar eller konvektionsmantel. Det som gör Optimum till något alldeles extra är de många möjligheterna att anpassa interiören, slutramen och dörrhandtaget. Den här eldstaden är utformad med innovativ förbränningsteknik för optimal prestanda och hög verkningsgrad och är lämplig för moderna hem som uppfyller de senaste byggbestämmelserna.


Optimum Front


Optimum Front ackumulering


Optimum Front konvektion

SIDOHÄNGD DÖRR

Optimum har en gångjärnsdörr för enkel åtkomst. Dörrdesignen är särskilt praktisk för utrymmen med begränsat vertikalt spelrum. Till skillnad från infällbara dörrsystem kräver det ingen extra höjd för att dörren ska öppnas upp. Handtag ingår som standard och finns i tre färger:Black, Terracotta and Maple Gold.

 

Värmelagring

Ackumuleringsstenar är inte bara en valfri funktion; det är en förbättring som förbättrar hur din eldstad fördelar värme. Genom att absorbera och lagra överskottsvärmen som genereras under eldning släpper den gradvis ut den i rummet, vilket säkerställer en jämnare temperatur under en längre tid. Detta innebär mindre beroende av andra värmekällor. Användningen av ackumuleringssten kan leda till kostnadsbesparingar. Med värmen lagrad i stenen kan du njuta av värme långt efter att elden brunnit ut. Med lagrad värme behövs mindre ved.

Sprid värmen

Med konvektions luft sprider du värmen i rummet jämnare och ger en behaglig temperatur i hela rummet.

INTERIÖR

Möjligheten finns att välja mellan en keramisk värmebotten eller en 10 mm stålbotten med galler och askfat på de 2-sidiga, 3-sidiga och dubbelsidiga Ultime D eldstäderna. Dessa eldstäder erbjuder flexibiliteten att välja den typ av värmebotten som bäst passar dina behov. Det keramiska materialet som värmebotten är känt för sina exceptionella termiska egenskaper. Detta alternativ är perfekt för värmebevarande och utökad uppvärmningsupplevelse. Dessutom är keramiken ett organiskt material, vilket understryker dess naturliga attraktionskraft.

Å andra sidan erbjuder den 20 mm långa stålbotten, komplett med ett gjutjärnsgaller och askfat, en distinkt uppsättning fördelar. Den minimalistiska stålkonstruktionen ger hållbarhet och styrka, vilket säkerställer att den tål höga temperaturer och påfrestningar vid daglig användning, som den keramiska botten. Rosten och asklådan är genomtänkt utformade för att underlätta bekväm borttagning av aska. Det här alternativet är idealiskt för dem som föredrar en mer minimalistisk eldstadsinställning i kombination med enkelt underhåll och rengöring.

Liksom de ”Original” vertikala gjutjärnslamellerna, utstrålar versionerna ”Triangle” och ”Round” minimalism. ’Triangel’ gjutjärnslamellerna representerar en mer kantig inställning till insidan av eldstaden, medan de ’Runda’ gjutjärnslamellerna – baserade på en design av den belgiska arkitekten Benoit Viaene – kännetecknas av mjuka kurvor. Den gemensamma nämnaren är den eleganta rytmen i båda ytorna, vilket skapar en intressant dialog med eldens varma ljus. Den eleganta och raffinerade finishen på versionerna ’Original’, ’Triangle’ och ’Round’ passar perfekt in i alla interiörer (i vilken öppen spis som helst) och är också ett riktigt blickfång, oavsett om elden brinner eller inte.

I vår strävan efter att erbjuda dig de mest varierande och anpassningsbara valen, vill vi introducera en fängslande variant av Optimum interiörfinish. Utöver sin exceptionella gjutjärnsdesign finns Optimum i ’keramiskt’ material med ett slående betongutseende. Det ”keramiska” materialet med ett betongutseende ger en modern, industriell charm till ditt utrymme, samtidigt som det bibehåller de högpresterande egenskaperna som definierar det materialet. Denna nya variant är designad för att inte bara hålla dig varm och mysig utan också för att fungera som en elegant mittpunkt i ditt hem.

DIN DESIGN

Optimum ger dig fria tyglar. Du kan välja mellan ’Svart’, ’Terrakotta’ eller ’Lönnguld’ för den 10 mm avslutande ramen och det avtagbara handtaget. Denna nivå av anpassning säkerställer att din eldstad inte bara är en källa till värme utan också en återspegling av dina unika preferenser och har estetiken att sömlöst integreras med din inredning.

 

 

 


METALFIRE ACCESSORIES


METALFIRE ANEMONE

 • VED ELD
 • ELDKORG
 • MASSIVT STÅL
 • OLIKA STORLEKAR


Skapa en magisk atmosfär i din trädgård med en exklusiv eldkorg från Metalfire. Våra högkvalitativa eldkorgar finns i olika storlekar och färger, finns även för etanol. Finns i färgerna Black och Corten.

Anemone Small
Ø 57 cm x H 50 cm, 50 kg

Anemone Medium
Ø 68 cm x H 57 cm, 70 kg

Anemone X-Large
Ø 145 cm x H 89 cm, 350 kg

METALFIRE FIREPOKER

 • VED ELD
 • TILLBEHÖR
 • MASSIVT STÅL
 • OLIKA FÄRGER

Fullända din Metalfire serie med denna ”eldgaffel”. Finns i färgerna Black, Brass, Bronze och Gunmetal. Storlek: 20 cm x 20 cm x 67 cm

METALFIRE FIRE GRID

 • VED ELD
 • FRISTÅENDE GALLER
 • BÄTTRE FÖRBRÄNNING
 • FLERA VARIANTER

Fire Grid 01
Small 50 cm x 35 cm
Large 80 cm x 46 cm

Fire Grid 02
Small 50 cm x 37,5 cm
Large 80 cm x 46 cm

Fire Grid 03
Small 50 cm x 37,5 cm
Large 80 cm x 46 cm

Fire Grid 04
Small 50 cm x 35 cm
Large 80 cm x 46 cm