ETANOL

Bioetanol anses vara en förnybar energikälla, 100% grön, som respekterar miljön och inte bidrar till den globala uppvärmningen.

Bioetanol eller helt enkelt ”etanol”,  framställs genom jäsning av produkter av vegetabiliskt ursprung som sockerrör, potatis, sockerbetor och spannmål, bland andra. Det anses vara en förnybar energikälla, 100% grön, som respekterar miljön och inte bidrar till den globala uppvärmningen. Därav namnet ”bio”-etanol. Eftersom bioetanoleldstäder vanligtvis inte kräver någon skorsten, stannar det mesta av värmen som genereras av förbränningen av bioetanol i rummet – effektivitet av bioetanol.

Våra exklusiva bioetanolkaminer är särskilt utformade för förbränning av bioetanol av god kvalitet och ger dig värme och komfort genom en otroligt dansande låga, den mest äkta i världen.

 

Ingen rök bara eld

Etanol spisar kräver ingen skorsten. De skorstensfria etanol spisarna har inte så hög verkningsgrad men likväl en mysfaktor som kan vara väl värd investeringen.

Skorstensfria etanol spisar passar bra i lägenheter som saknar rökkanaler och dess effekteld höjer stämningen i hotellfoajén eller i restaurangen.

 

 

Maximal designfrihet

Etanol spisarna är avsedda för inbyggnad i brandfast material och kräver ingen skorsten. Därmed finns valfriheten att skapa den eldstad man själv önskar, maximal designfrihet.

FIRE LINE EVOPLUS

Etanolbrännare med ett integrerat automatiskt påfyllningssystem och optimering av förbrukningen.
Ett innovativt system utrustat med ett intuitivt gränssnitt och de mest avancerade säkerhets- och interaktivitetsfunktionerna.

Ladda ned mer info