Belgisk tillverkare som tillverkar högkvalitativa öppna och slutna spisar och erbjuder ett unikt urval av över 100 modeller. De kännetecknas av en inspirerande design som sätter trender på marknaden. Metalfire prioriterar estetik, söker skönhet och harmoni i hemmets arkitektur. Varje eldstad smälter sömlöst samman elegant design med toppmodern teknik och uppfyller dagens och morgondagens standarder.

Med fokus på rena detaljer och minimalism är deras eldstäder inte bara produkter utan även ett designuttalanden. Anpassningsbara alternativ säkerställer att varje eldstad integreras sömlöst i alla interiörer och speglar arkitektens eller designerns personliga touch.

Om du vill bläddra i Metalfire katalogen kan du Ladda Ned Den Här.


METALFIRE URBAN – serien


METALFIRE URBAN

 • GAS ELD
 • ÖPPEN SPIS
 • HISSLUCKA GALLER
 • SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR

Dessa gaseldade öppna spisar kombinerar en minimalistisk design med intelligent skydd. De kopplar ihop snygga inredningsdelar och rena linjer, utan synlig ram. De kan också göras helt efter mått. För hus byggda enligt de senaste byggreglerna finns tillval såsom envägs rökgasskydd, rökgasfläkt och elektriskt manövrerade tätningsbara ventiler. Urban gaseldade insatser tillverkas specifikt för varje leverans.

 

KONTROLLEN

Gaselden tänds eller släcks enkelt och direkt med fjärrkontroll. Elden avger 100°C värme vilket är hälften så mycket som en vedeld och passar särskilt till moderna hus eller platser där man inte önskar för mycket värmetillskott. Man slipper hantera aska och den obrutna drifttiden är från 25 timmar och uppåt, beroende på gasolförråd. I ECOWAVE-läget växlar lågans höjd automatiskt mellan de högsta och lägsta inställningarna. Detta skapar en dynamisk eld (och mycket realistisk imitation av en vedeld i kombination med de keramiska stockarna) och ger en besparing på 40 % i gasförbrukning jämfört med användning av den högsta inställningen. Dynamiskt, estetiskt och ekonomiskt på en gång! Metalfire Urban drivs på gasol eller naturgas, ej stadsgas.

INTERIÖR

Den svarta standardfinishen ger redan varje öppen spis en stilfull, tidlös tjusning, men nu presenterar Metalfire två nya färger i sin gjutjärnskollektion. ’Terracotta’ och ’Maple Gold’ blåser nytt liv i sortimentet och låter våra kunder skräddarsy sin premiumspis ytterligare efter sin personliga stil. De nya färgerna finns för både öppna och stängda gaseldar. Finns även för ramar och skräddarsydda koncept.

HISSLUCKA GALLER

Gnistskärmen kan enkelt justeras upp och ner för hand tack vare den vikta kanten. Den fångar upp gnistor och glödande partiklar innan de når golvet, vilket ger ökad säkerhet för småbarn och husdjur nära öppna spisen. Finns i black, maple gold or terracotta.

DEKOGRUS & CHIPS

Dekorgrus eller svarta chips kommer som standard och därtill en anpassad brännare för att skapa den bästa effekten.

KERAMISK VED

Som tillval finns två typer av keramisk ved som ger utseendet av en vedeldad spis. Välj mellan classic style eller smoke style. Anpassad brännare ingår i tillvalet som ger naturtrogna flammor.

För fler inspirationsbilder från färdiga projekt med URBAN – serien


METALFIRE AVENUE – serien


METALFIRE AVENUE

 • GAS ELD
 • STÄNGD ELD
 • FAST GLAS
 • GER RUMS VÄRME

Avenue representerar de gaseldade högeffektiva slutna eldstäderna i Metalfire-sortimentet. Nyckelorden är komfort och användarvänlighet, ackompanjerat av ett vackert spel av lågor och oöverträffade förnimmelser. Denna eldstad ger 200 grader vilket är dubbelt så mycket som en öppen gasspis.

Avenue Plus har något lägre effekt än Avenue-serien men sätter en ny standard med en anmärkningsvärd effektivitet på 90 % – den högsta i Metalfire-serien. Dessa finns under front, två- och tre sidiga modellerna.

Avenue Front

Avenue 3 sidig

Avenue 2 sidig vä/hö

Avenue Tunnel

KONTROLLEN

Gaselden tänds eller släcks enkelt och direkt med fjärrkontroll.  Upplev värmen från en charmig brasa med halv intensitet med vårt nydesignade dubbla brännarsystem, skapat exklusivt för Avenue Collection. Genom att integrera den energieffektiva ECOWAVE-funktionen, har detta avancerade system två oberoende brännare. Aktivera bara den inre brännaren för en mysig atmosfär och njut av en vackert begränsad men realistisk imitation av en vedeld, som bara förbrukar hälften av den energi som normalt krävs. Det är den perfekta lösningen för dem som söker atmosfären av en fladdrande låga med reducerad värmeeffekt. För de tillfällen då mer värme önskas, kommer driften av både den inre och yttre brännaren att utnyttja systemets fulla värmekraft, vilket säkerställer en härlig upplevelse av både ljus och värme. Dynamiskt, estetiskt och ekonomiskt på en gång! Metalfire Avenue drivs på gasol eller naturgas, ej stadsgas.

HYBRID

AVENUE och AVENUE PLUS -serien omfamnar framtiden för hållbart bränsle och är redo för nästa generations energi. Som en del av ett banbrytande europeiskt initiativ har dessa insatser testats noggrant med en blandning av väte och naturgas – upp till 40 % väteblandning. Våra eldstäder kräver inga modifieringar för att elda detta hybridbränsle effektivt, vilket positionerar AVENUE och AVENUE PLUS som ledande inom miljövänlig, framtidssäker uppvärmning.

KERAMISK VED

I alla storlekar av Avenue-serien kan man välja mellan Classic och Smoked keramisk ved och därtill passande brännare för naturtrogna flammor.

DEKORGRUS & CHIPS

Detta val kan endast göras på de modeller i Avenue-serien som har max 40cm hög öppning.

I de mindre insatserna i Avenue-serien, max 40cm hög öppning, ingår dekorgrus eller svarta chips som standard samt därtill passande brännare. Detta går ej att få i de större modellerna 65cm, 75cm och 95cm hög öppning.

UNDERHÅLL

För en optimal vy över elden och den snyggaste designen utan synlig ram eller avskärmning, är alla eldstäder i AVENUE-kollektionen försedda med en glasskiva som kan tas bort med de medföljande sugkopparna. Inga ytterligare verktyg behövs. En enkel rörelse frigör glaset, som sedan kan tas bort utan svårighet. Enkel att använda och snabb att installera och underhålla. Som tillval finns PREMIUM antireflexglas för den som önskar att glaset är ”osynligt”.

INTERIÖR

Den svarta standardfinishen ger redan varje öppen spis en stilfull, tidlös tjusning, men nu presenterar Metalfire två nya färger i sin gjutjärnskollektion. ’Terracotta’ och ’Maple Gold’ blåser nytt liv i sortimentet och låter våra kunder skräddarsy sin premiumspis ytterligare efter sin personliga stil. De nya färgerna finns för både öppna och stängda gaseldar. Finns även för ramar och skräddarsydda koncept.

För fler inspirationsbilder från färdiga projekt med AVENUE – serien


METALFIRE ACCESSORIES


METALFIRE ANEMONE

 • ETANOL ELD
 • ELDKORG
 • MASSIVT STÅL
 • ETANOLBRÄNNARE
 • Ø 55 cm, H51 cm, 50 kg

METALFIRE FIRE GRID

 • GAS ELD
 • FRISTÅENDE BRÄNNARE
 • KERAMISK VED INGÅR
 • TVÅ STORLEKAR
 • 50×15
 • 80×15