Metalfire Optimum

Upptäck Metalfire Optimum – vår nya, avancerade eldstad med sidohängd dörr. Den finns i olika konfigurationer och kan skräddarsys efter dina önskemål. Välj mellan att ha den med eller utan ackumulationsstenar eller konvektionsjacka. Det som gör Optimum speciell är de många möjligheterna till personlig anpassning av interiören, ramen och handtaget. Med innovativ förbränningsteknik för optimal prestanda och hög effektivitet är denna eldstad perfekt för moderna hem som uppfyller de senaste byggreglerna. Optimum personifierar den toppmoderna teknologi du förväntar dig från Metalfire.

Utökad värmefördelning
Ackumuleringsstenen är inte bara en tillvalsfunktion, det är en förbättring som förbättrar hur din eldstad fördelar värmen. Genom att absorbera och lagra överskottsvärmen som genereras under en eldning släpper den gradvis ut den i rummet, vilket ger en jämnare och mer konsekvent temperatur under en längre tid. Detta innebär att du blir mindre beroende av andra värmekällor.

Sidohängd dörr
En sidohängd dörr är särskilt praktisk för utrymmen med begränsad vertikal frigång. Till skillnad från infällbara dörrsystem krävs det ingen extra höjd för att dörren ska kunna skjutas upp. Den gångjärnsförsedda dörren ger en bred och fri sikt över elden, vilket gör det enkelt att lägga på ved, justera lågorna eller rengöra interiören. Det ger en användarvänlig upplevelse som är både bekväm och visuellt tilltalande.

Du väljer
För Optimum finns möjligheten att välja mellan en keramisk värmebotten eller en 20 mm stålbotten med gjutjärnsgaller och asklåda.

Det keramiska materialet som används som värmebotten är känt för sina exceptionella termiska egenskaper. Det här alternativet är perfekt för värmelagring och en jämn, långvarig värmeupplevelse.Dessutom är keramiken ett organiskt material, vilket understryker dess naturliga utseende.
Den 20 mm tjocka stålbotten, komplett med gjutjärnsgaller och asklåda, ger en rad olika fördelar. Den minimalistiska stålkonstruktionen ger hållbarhet och styrka, vilket säkerställer att den tål höga temperaturer och den dagliga användningens påfrestningar, precis som den keramiska botten. Gallret och asklådan är genomtänkt utformade för att underlätta bekväm askutömmning. Det här alternativet är perfekt för dem som föredrar en mer minimalistisk eldstad i kombination med enkelt underhåll och rengöring.

För komplett lista på modeller och storlekar samt effekt, följ denna länk.