Stûv 16-cube

Stûv 16-cube

Elegant kamin med maximal eld vy i minimalistisk design. Luckan är sidohängd och öppnas med separat handtag. Välisolerad och med sofistikerad förbränningsteknik alstas värmen och avges sedan bland annat via slitsarna i sidor och topp. Kaminen är enkel att installera och finns som fristående modell, 16-cube på lådmodul eller med vedlåda som då heter 16 H. Finns även som insats 16-in för montage i befintlig spis eller i vägg.

Stûv 16-cube

Elegant kamin med maximal eld vy i minimalistisk design. Luckan är sidohängd och öppnas med separat handtag. Välisolerad och med sofistikerad förbränningsteknik alstas värmen och avges sedan bland annat via slitsarna i sidor och topp. Kaminen är enkel att installera och finns som fristående modell, 16-cube på lådmodul eller med vedlåda som då heter 16 H. Finns även som insats 16-in för montage i befintlig spis eller i vägg.

Modeller

Klicka på någon ikon för att se alla tekniska specifikationer

1658

Stuv 16/58
47.200 kr

1668

Stuv 16/68
50.400 kr

1678

Stuv 16/78
55.000 kr

16gubbe

Med dolt handtag och glas hela vägen ut åt sidorna får man maximal vy av elden.

Imponerande förbränning och hög verkningsgrad gör Stûv 16 till en idealisk ved uppvärmningslösning som kan användas som en huvudsaklig eller kompletterande värmekälla eller bara för njutning. Den generösa förbränningskammaren ger även utrymme för eldning av stora vedträn, vilket idag är unikt bland kaminer.

Placera Stuv 16-cube direkt på trä – inga problem!

I Villa Moelven har man valt att installera en Stûv 16-cube direkt mot träunderlaget. Spisen, likt alla andra spisar från Stûv, är CE märkta och Stûv 16-cube är godkänd för att ställas direkt på underlaget.

Villa Moelven är ett samarbete mellan Klas Holm Design och Widjedal Racki Arkitektstudio där syftet är att skapa ett showroom för trä tillsammans med Moelven, Norges största träproducent. Läs gärna mer om projektet Villa Moelven.

 

Fotograf Staffan Flodqvist

 

Kamin i växthus

Stuv 16 cube och 16 H är mycket bra kaminval för att placera i sitt växthus. Och kaminen förvandlar växthuset till en året runt oas. Stuv 16 är stilren och tidlös och passar i alla typer av inredningsval, står emot rost och har en mycket bra uppvärmningsförmåga.

Läs mer i vår Växthus guide hur man installerar en kamin i ett växthus.

Uppskattad spis i flera varianter

Stuv 16-cube med sina raka linjer och mycket vy av elden är en mycket uppskattad produkt i vårt sortiment. Kaminen kan levereras och monteras fristående, med lådmoduler, med vedlåda under, se Stûv 16-H, eller som här stående på en bänk från Gotländsk Kalkstensfabrik.

 

Placera kaminen var du vill

Gör ett eget fundament! Hur vill du ha det ?

Stûv 16-cube ansluts enkelt underifrån med rak eller 90° tilluftsmuff, se tillval.

Anslutningsdiameter:

  • Stûv 16/58,  ˆ…63 mm
  • Stûv 16/68,  ˆ…63 mm
  • Stûv 16/78,  ˆ…63 mm

Tilluft ansluts i första hand utifrån. I de fall förbränningsluft måste tas direkt från rummet behöver man komplettera med alternativ luft från tex ventil i vägg eller fönster.

Konvektion

Kaminen har imponerande förbränning och hög verkningsgrad. Värmen som alstras sprids i första hand framåt via spisens slitsar i sida och topp vilket också ger kaminens konvektionen. Sida och rygg håller en väsentligt lägre temperatur.

Spisen placeras minst 10 cm från brännbart material.

Brandskydd

Avstånd brännbart material
A – Bakåt: 10 cm
B – Sida: 15 cm

Säkerhetszon 
Inga brännbara material placeras inom värmestrålningszonen

Lådmoduler

Praktiska och eleganta lådmoduler med dämpad stängning. Lackerade i slitstark pulverlack. Justerbara fötter för perfekt inställning på ojämna golv. Tillverkade i 3 mm stålplåt och tål att lastas med 250 kg. Modul med vedförvaring på hjul, rulla den till ytterdörren, ladda och transportera veden till din kamin.

Välj hur du vill kombinera?

Lådmoduler

 

modul-u120

Lådmodul U-1200mm
För enkel inkoppling av tilluft alternativt montering av fläkt.

modul120

Lådmodul 1200 mm

modul60

Lådmodul 600 mm
Rymmer endast STUV 16/58 Cube och används annars som sidomodul.

modul46

Lådmodul 450mm
Med vedförvaring på hjul

teintes-1

Du väljer – ingår i priset !

Välj bland 21 standard färger för att lackera lådmodulerna ovan i önskad kulör. Alternativt lackeras de i annan kulör mot tillägg.  Gör ett eget fundament !

Hur vill du ha det ?

skorstenallmant

Skorsten Allmänt

Skorstenen eller takhuven måste nå minst 1m över taket där den är placerad samt rå ca 30 cm över nock. Fristående braskaminer installeras med halvisolerat startrör och i regel utan spjäll. Spisinsatser (inbyggda med typ hisslucka) installeras med helisolerad skorsten och oftast med spjäll.

Startrör övergår till helisolerat rökrör i bjälklaget, vilket bestämmer schaktmåttet. Schaktmåttet är med andra ord måttet på helisolerat rökrör samt säkerhetsavståndet 50 mm mot brännbart. 

Olika längder ger olika drag i skorstenen. Vid dåligt drag kompletteras skorstenen med fläkt. Skorstenen går att få i flera färger

Monteringsanvisningar etc finner du här!

Skorsten mått

Stûv 16-cube

Rek. skorsten: ˆ…150 mm INV
Stosmått: ˆ…176 mm UTV

Tillval

tilluft1

Tilluft, rak muff
 

Tilluft finns som tillval, något vi rekommenderar för maximal förbränning.

tilluft2

Tilluft, 90° muff

Tilluft finns som tillval, något vi rekommenderar för maximal förbränning.

vedforvaring

Vedförvaring Stûv 40 cm

Praktisk och mobil vedförvaring, som är enkel att flytta utan ansträngning. En idealisk lösning för att lagra din ved. Det perfekta komplementet till alla eldstäder.

Mått mm: 400 x 340 x 1023 – Stuvgrå

humidimetre

Fuktmätare

Stuv eldstäder är utformade för att bara bränna ved med en luftfuktighet under 20%. Vi rekommenderar denna lilla men oumbärliga tillbehör för att mäta graden av fukt i veden, så att du kan njuta av din spis till fullo.

Till toppen
Nyhet

Nyhet

Metalfire Optimum

Söker du dokumentation?

Söker du dokumentation?

På vår Ladda ner sida finner du all dokumentation på våra produkter.

Växthus guide

Växthus guide

Installera en kamin i växhuset ger många fina och sköna stunder att njuta året om.