Hwam 3640 täljsten

Hwam 3640 täljsten

En braskamin med de senaste rönen inom intelligent förbränningsteknik… HWAM 3640m är en variant av braskaminen HWAM 3630m €“ samma höjd och utformning, men utan sidoglas. Har precis som de övriga modellerna i serien ett ventilerat handtag och ett stängningssystem som gör det lätt att öppna och stänga luckan. Här i täljsten.

Hwam 3640 täljsten

En braskamin med de senaste rönen inom intelligent förbränningsteknik… HWAM 3640m är en variant av braskaminen HWAM 3630m €“ samma höjd och utformning, men utan sidoglas. Har precis som de övriga modellerna i serien ett ventilerat handtag och ett stängningssystem som gör det lätt att öppna och stänga luckan. Här i täljsten.

Modeller

  • Välj modell här ovanför för att se pris samt den tekniska information som finns för nedladdning. Det går även att hitta alla dokument under Ladda ner.

Stor vy av eld

Ellipsformen ger HWAM 3640 täljsten ett vackert och lätt uttryck. Känn friheten att välja en modern eller klassisk sidohängd lucka med sidoglas

Modern lucka

Har en design som är väl avstämd till tiden trend. En modern lucka är en lucka med stort synligt glas i en osynlig stålram.

Klassisk lucka

Har en klassisk stålram som omger det stora glaspartiet på braskaminens lucka Spisen går att få i svart eller grått med täljstensbeklädnad. Bilden är på Hwam 3640 utan täljsten.

hwam_3640m utan täljsten

hwam_3640c utan täljsten

autopilot fjäder2

Autopilot

Geniala lösningar är ofta enkla, små saker som gör en enorm skillnad i vardagen och det gör HWAMs Autopilot. Det är en liten fjäder som automatiskt reglerar lufttillförseln till förbränningen. En mycket enkel, men genial funktion som har åtskilliga automatiska fördelar för både dig och miljön.

Enkel användning
Förbränningen optimeras helt automatiskt. Du behöver bara tända och njuta av brasan.

Lättare rengöring
Den optimerade förbränningen ger renare rök och minskar mängden aska och sot.

Mer energi, bättre ekonomi
Genom att autopiloten ser till att utnyttja energin i veden optimalt kan du räkna med braskaminen producerar upp till 40% mer värme mätt i kilowattimmar än en braskamin utan autopilot.

Minimal miljöbelastning
Den renare förbränningen belastar miljön ytterst lite, både vad gäller vedåtgång, mindre rök och färre partiklar. Den nordiska miljöcertifieringen Svanen tvingar oss att tillhandahålla de effektivaste och skonsammaste braskaminerna

Unikt låssystem

Alla Hwam spisar har ett unikt låssystem som garanterar en tättslutande dörr och enkel användning.
Bara dra i handtaget för att öppna. När dörren stängs, griper en stängningskrok till och drar igen dörren. Detta gör att dörren stängs med precision och väldigt tyst

fordele_unikt_låse_system

Ingen sotad lucka

Glasspolningen en funktion som ser till att det konstant strömmar uppvärmd luft över glasrutan för att förhindra att den blir sotig

Förstärk en vacker braskamin

Med Stucko Pompeij förstärks den vackra braskaminen och får en fin inramning.

Hwam 3120 med och utan stucko

Modeller ( i skala )

Klicka på någon ikon för att se alla tekniska specifikationer

Hwam 3640

Hwam 3640c täljsten

Hwam 3640

Hwam 3640m täljsten

Hwam man

Tilluft

Hwam 3630 ansluts enkelt underifrån eller bakifrånl

Anslutningsdiameter:
Hwam 3640 täljsten, ˆ…100 mm

Tilluft ansluts i första hand utifrån. I de fall förbränningsluft måste tas direkt från rummet behöver man komplettera med alternativ luft från tex ventil i vägg eller fönster.

friskluftsystem_illu

Konvektion

Samtliga braskaminer från HWAM är konvektionskaminer, det vill säga att braskaminen mycket snabbt avger värme efter upptändningen

Värmen sprids naturligt och inte av värmestrålning, genom att luften mellan spisen och det yttre skalet värms upp, sätts i rörelse och stiger uppåt i rummet. Värmen sprider sig snabbt och resultatet blir ett behagligt klimat med en jämn temperatur i hela rummet

En annan fördel är att yttre höljet av kaminen inte blir särskilt varmt, vilket gör att man kan möblera kanska nära spisen (se säkerhetszon nedan)

Brandskydd

Avstånd brännbart material
A – Bakåt: 10 cm
B – Sida: 40 cm

Säkerhetszon
Inga brännbara material placeras inom värmestrålningszonen

Hwam avstånd

Hwam värmestrålning

Hwams egna vedförvaring

hwam_firewood_bucket-vedkorg-list

Vedkorg
Med en vacker vedkorg är det lätt att hålla rent runt kaminen. Vedkorgens klassiska design bidrar dessutom till att skapa helhet i inredningen.

hwam_firewood_box-vedvagn-list

Vedvagn
Varför släpa på lösa vedträn när du kan köra in en hel trave? Med hjälp av HWAMs eleganta vedvagn kan du flytta och förvara tillräckligt med ved för flera dagar til din braskaminen.

galleri_svane_SE

Svanenmärkt

Denna HWAM braskamin är försedd med Svanenmärket.

För att få Svanenmärket måste braskaminen bland annat utnyttja veden mycket effektivt. Braskaminen måste uppfylla stränga krav på lokala utsläpp av hälsofarliga ämnen som koloxid och kolväten.

skorstenallmant

Skorsten Allmänt

Skorstenen eller takhuven måste nå minst 1m över taket där den är placerad samt rå ca 30 cm över nock. Fristående braskaminer installeras med halvisolerat startrör och i regel utan spjäll. Spisinsatser (inbyggda med typ hisslucka) installeras med helisolerad skorsten och oftast med spjäll.

Startrör övergår till helisolerat rökrör i bjälklaget, vilket bestämmer schaktmåttet. Schaktmåttet är med andra ord måttet på helisolerat rökrör samt säkerhetsavståndet 50 mm mot brännbart. 

Olika längder ger olika drag i skorstenen. Vid dåligt drag kompletteras skorstenen med fläkt. Skorstenen går att få i flera färger

Monteringsanvisningar etc finner du här!

Skorsten mått

Hwam 3640
Rek. skorsten ˆ…: 150 mm
Stosmått: 150 mm

Se vidare under produktblad Skorsten

Tillval

tilluft

Tilluft
795 kr

Anslutning av tilluft utifrån rekommenderas för maximal förbränning. Ansluts bakifrån eller underifrån, ˆ…100 mm, Autopilot

golvplat

Golvplåt, Droppformad
1 325 kr

1000x1000mm. Övriga mått offereras

vedvagn

Vedvagn
1 599 kr

Praktisk och mobil vedförvaring, som är enkel att flytta utan ansträngning. Finns i svart eller grått.

vedkorg

Vedkorg
899 kr

Praktisk och mobil vedförvaring, som är enkel att flytta utan ansträngning. Finns i svart eller grått.

Fukttest 13012000

Fuktmätare
700 kr

Stuv eldstäder är utformade för att bara bränna ved med en luftfuktighet under 20%. Vi rekommenderar denna lilla men oumbärliga tillbehör för att mäta graden av fukt i veden, så att du kan njuta av din spis till fullo

final

Stucko Pompeij
7 500 kr

Ca pris för skiva och material exklusive montage

Till toppen
Nyhet

Nyhet

Metalfire Optimum

Söker du dokumentation?

Söker du dokumentation?

På vår Ladda ner sida finner du all dokumentation på våra produkter.

Inspiration

Inspiration

På vår inspirations sida finner du installationer som kan ge dig idéer och uppslag på en framtida eldstad.